Bize Ulaşın
Mollahüsrev Mh. Taştekneler Sk. No:12
Süleymaniye Fatih/İstanbul
0216 305 04 36

Okur Kampı Başvuruları Başladı


“İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendin bilmezsen
Ya nice okumaktır?”

Böyle diyor Yunus Emre hazretleri… Biz bu dizelerden okumanın bir bilinçlenme faaliyeti olduğunun ve bunun da kişiyi; kendini ve âlemi bilme sonucuna götürdüğünü anlıyoruz. Çünkü her fiil niyetine göre mana kazanır. O halde kitap okumak sadece okumak değildir. Okumak kişinin kendiyle iletişime geçmesi ve âdeta ilmi bir seferdir. Dünyanın telaşından ve ayrıntıların çokluğundan kaçıp kalbine vakit ayırmak aslında okumanın farklı türleridir. Ama bu yolculukta bizden öncekilerin ve de yolu tanıyanların düşüncelerine ulaşmak için kitapları azık ediniriz. Yani okuruz.
Okumak başlı başına bir eylemdir. Çünkü insanı düşünmeye iter. İnsan ise düşündükçe insandır, yani aklettikçe. Kendini düşüncenin konusu yapan insanın en büyük yardımcısı kitaplardır derken aslında geleneği kastediyoruz. Bizden önceki ayak izleri yani… Bu ayak izlerini yaşatmanın bir yolu olan kitaplar okundukça meyvelenir ve yeni ayak izlerine sebep olur. Sözün özü okumamız lazım.
Mostar Gençlik, her yıl düzenlediği Tematik Gençlik Gelişim Kamplarına, bu yıl da Okur Kampı ile başlıyor. 5 gün sürecek kamp boyunca katılımcılar, gün boyu bir kitap okuyacak ve günün akşamında ise bir yazar ile okudukları kitabın mütalaasını yapacaklar.
Okur Kampı; 28 Ocak – 2 Şubat 2019 tarihleri arasında İstanbul – Özel Seçkin Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nda gerçekleştirilecektir.
Başvurular için:
https://goo.gl/forms/JJ9DuV9IwfGQWct72

İşte okunacak kitaplar ve mütalaasını gerçekleştirecek yazarlar:

TARİH KİTAP ADI YAZAR SÖYLEŞİ
28 Ocak Pazartesi Özgür ama Tutsak Sulhi Ceylan Sulhi Ceylan
29 Ocak Salı Kefendeki Misket Dr. Yunus Emre Özsaray Dr. Yunus Emre Özsaray
30 Ocak Çarşamba Kendini Arayan İnsan Ahmed Arvasi Mustafa Yıldız
1 Şubat Perşembe Dünya Bir Gelindir Mehmet Sabri Genç Ali Sözer
2 Şubat Cuma Hayat Felsefesi Yahut Yaşamak Sanatı Kadir Mısıroğlu Feyyaz Kandemir

 

Sitemiz daha iyi kullanıcı deneyimi vermek için çerezler kullanmaktadır.